Polityka prywatności serwisu www.bambusowachata.pl

Szanowny Kliencie

W trosce o bezpieczeństwo Twoich danych informujemy, że w myśl Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO) informujemy Cię, że:

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług zakupowych poprzez Serwis.
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Bambusowa Chata spółka z ograniczoną odpowiedzialnością  z siedzibą w Warszawie,  KRS 0000838060, NIP 1133013516, REGON 38592747700000.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy sprzedaży. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. Dane osobowe zbierane w serwisie bambusowachata.pl są przekazywane bezpośrednio przez użytkownika poprzez wypełnienie formularzy dostępnych online, w trakcie kontaktu email lub telefonicznego. Podanie danych osobowych przez użytkowników serwisu jest dobrowolne, jest jednak niezbędne do transakcji zawieranej za pośrednictwem serwisu bambusowachata.pl. 
  4. Użytkownik, który dokonuje zakupu produktów oferowanych przez serwis bambusowachata.pl. będzie zobowiązany podać: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu kontaktowego, adres zamieszkania, adres do wysyłki, ewentualnie dane do wystawienia faktury. Jeżeli użytkownik zdecyduje się na założenie profilu w serwisie bambusowachata.pl. – operator będzie także przetwarzał historię zamówień złożonych przez kupującego.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacji lub poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego, w celu realizacji zamówienia. 
  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych
  8. Posiadają Państwo uprawnienia do: dostępu do danych osobowych, zaktualizowana danych osobowych, usunięcia danych osobowych, ograniczenia przetwarzania danych osobowych, odwołania zgody, wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych). O poinformowaniu o skorzystaniu z przysługujących Państwu praw prosimy o kontakt na adres: bambusowachata@onet.pl
  9. Twoje dane osobowe powierzane będą podmiotom: realizującym wysyłki, realizującym płatności, świadczącym usługi finansowo-księgowe, świadczącym usługi hostingowe, zapewniającym wsparcie techniczne, świadczącym usługi mailowe, odpowiednim organom publicznym w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych.
  10. Serwis bambusowachata.pl dokłada wszelkich starań do skutecznej ochrony przetwarzanych danych osobowych. Dane osobowe przekazywane ze strony internetowej na serwer operatora zostały zabezpieczone szyfrowanym połączeniem SSL. 
  11. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  12. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne i są wykorzystywane przez operatora serwisu w celu umożliwienia logowania się do konta w Serwisie, monitorowania ruchu użytkowników w Serwisie, opracowania statystyk korzystania z Serwisu. Pliki cookies pozwalają ponadto użytkownikom na zachowanie ich parametrów nawigacyjnych w Serwisie. Pliki cookies są także wykorzystywane przez system statystyk Google Analytics.
  13. Pliki cookies są zapisywane w pamięci urządzenia, jednak nie powodują zmian w jego ustawieniach.
  14. Użytkownik może w dowolnym momencie usunąć lub zablokować zbieranie takich informacji wyłączając opcję obsługi cookies w ustawieniach przeglądarki. Operator serwisu nie gwarantuje jednak poprawnego działania serwisu przy nieaktywnej obsłudze cookies w przeglądarce.
  15. Na naszej Stronie internetowej korzystamy z usługi Google Analytics, która analizuje korzystanie z naszej Strony internetowej. Posiada ona własną polityką prywatności, która jest dostępna pod adresem  https://policies.google.com/?hl=pl

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT